Novi Sad
16.07.2012.
16:20 > 08:18
Vlada Vojvodine nema prava da se meša u poslovnu politiku Investicionog fonda "Salforda", izjavio je danas pokrajinski sekretar za privredu i zapošljavanje Miroslav Vasin povodom odluke "Imleka" da zatvori Novosadsku mlekaru i ukazao da vojvođanska vlada jedino može da se pobrine za radnike koji su ostali bez posla.
  • brrrr

    18.07.2012 13:37
    mlekara
    tacno da je bilo i sladoeda i sokovi novosadske mlekare, isto tako je tacno da je bilo cca 35o zaposlenih u Novosadskoj mlekari. Tacno je da je bila privilegija raditi u Novosadskoj mlekari, tacno je da smo svi bili sigurni u jogurt,pavlaku,itd.... a isto tako je tacno da se zaposleni nisu suprotstavili kada su iznete masine iz pogona Novosadske mlekare. Nije istina samo zato sto prosto nije moguce kada neko uzme otpremninu on je prodao svoje radno mesto i nemoze ocekivati pomoc drustva pa samim tim i gos.Vasina a sto se tice Novosadske mlekare netreba dozvoliti da se ugasi tj da prestane sa proizvodnjom .
  • Tehnološki višak

    18.07.2012 08:20
    @ Mlekara - može da bude, ali me mora da znači
    Ne postoji direktna prohodnost o pretvaranju zemljišta na kome je mlekara u građevinsko. Tu bi se pitale lokalne vlasti, a trenutno sumnjam u takav rasplet, no, đavo nikad ne spava.
    Sećam se davno, kad sam bio znatno mlađi, a nisam bio stanovnik NS, na TV je išla reklama"sokovi novosadske mlekare" - šta to znači, da ni tada ugrađeni kapaciteti nisu bili potpuno iskorišćeni, mlekara predimenzionirana, sa velikim režijskim troškovima, pa se uvodio dopunski asortiman.
  • Mlekara

    17.07.2012 23:13
    Lepo je rekao bivsi direktor Fonda za podrsku investicija u Vojvodini, Branislav Bugarski (inace clan DS-s i sadasnji sekretar za finansije AP Vojvodine), da narednih godina kod nas treba da se otvori veliki broj trznih centara (ne fabrika).
    Jedan od tih je svakako i izraelski "Big cee", koji na Sentandrejskom putu gradi poslovno trgovinski centar (bice tu zaposleno mnogo kasirki). U pitanju je objekat od 32.000 m2 na povrsini od oko 90.000 m2. Naravno, sta ce tu nekakva mlekara, ona samo smeta.

    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Poznati-trgovinski-lanac-do-kraja-godine-u-Novom-Sadu.html

    http://www.ekapija.com/website/sr/page/273204

    Salford je verovatno resio da ostavi u pogonu mlekaru u Subotici i Beogradu, jer na taj nacin pokriva celokupno trziste i posluje profitabilno, pa nije bilo nekih velikih dilema po pitanju zatvaranja Novosadske mlekare. Ali, sve je to u skladu sa zakonom. A za sta ce se koristiti zemljiste Novosadske mlekare...
    Da se podsetimo neceg od pre par godina: Milan Beko je (navodno) kupio Luku Beograd sa ciljem promene namene zemljista u komercijalne svrhe... To dosta govori o mogucoj vezi trgovinskog lanca i mlekare.
  • Tehnološki višak

    17.07.2012 17:55
    Zbrinućete radnike, ali nećete pogoditi cilj
    Jeftine li demagogije. Nije ni problem zbrinuti toliki broj radnika.dobiće otpremnine od Salforda. Neće stranci zaobići Zakon. Imam pozitivno iskustvo sa bivšim stranimp oslodavcem. Problem je što ovaj grad i Vojvodin aostaju bez FIRME i proizvodnje. Vama je važnije blebetati o autonomiji, a multinacionalne kompanije, ne države vedre i oblače. Dragi autonomaši i ostali ljubitelji parazitiranja na tuđoj, radničkoj ili građanskoj grbači, treba očuvati bazu iz koje će se nabirati porez, a ne proturati priče "zbrinućemo radnike". Uništena ekonomija će vas brže suočiti sa zabludom da treba graditi novu Republiku Vojvodinu. Ništa neće biti lakše, ako se BG skine sa leđa NS-u, a NS nema kome da ispostavi poreske obračune, jer se firme po Vojvodini gase. Na ovoj teritoriji ima previše administrativnih činovnika koji su raspoređeni previše po BG i više od normalnog u NS, koji žele svoju glodarsku dušu bogato da nahrane sa malo rada. Treba ovom narodu pobuna, ali ne način kako se ovih dana najviše navrće, nego pametnije i tolerantnije, a britko.
  • Rotkvarijanac

    17.07.2012 06:09
    Direktor regionalne Agencije za privatizaciju koja je "odradila" prodaju Novosadske mlekare investicionom fondu Salford je 2001 godine imenovan kao kadar LSV. Njegov pomocnik je bio kadar DS. E vi gospodo iz LSV i DS ste krivci sto vise nema Novosadske mlekare i mnogih drugih preduzeca u Vojvodini!!! Zato nemate prava da pricate o imovini Vojvodine jer je Vojvodina najvise opljackana od kako ste vi na vlasti.
    Sram vas bilo licemeri!!!!
  • Milan

    16.07.2012 23:58
    Problem mnogo širi
    Ne radi se ovde samo o sudbinama to malo zaposlenih u Novosadskoj mlekari! Problem je mnogo širi odnosno kako se moglo desiti da drugi po veličini grad u zemlji ostane bez mlekare kada je jasno da mlekare treba da postoje u svakom većem mestu u zemlji, a pogotovo u Vojvodini koja za proizvodnju mleka ima više nego očiglednih potencijala. Velika šteta je nemerljiva - umesto da se fabrika razvijala, proizvodnja mleka povećavala kao i broj zaposlenih radnika iz godine u godinu... - desilo se suprotno, kao da Novom Sadu ne trebaju mlečni proizvodi, ne treba fabrika, ne trebaju radna mesta... Bitno je samo da se ponavljaju smešne fraze o stranim investitorima i tobože velikom broju radnih mesta koje će oni otvoriti - a oni kao da se jedva utrkuju da dođu...
  • Posmatrac

    16.07.2012 23:40
    @Sale Novosadjanin
    Bice da ti Sale Novosadjanine zivis u nekom svom, izmisljenom svetu, a takav svet daleko je od realnosti. Sem toga, znanje ti je povrsno. Trebao bi da znas da kapitalizam pociva na privatnom vlasnistvu, a osnovni cilj vlasnika je sticanje profita (dobiti) koji se ostvaruje na slobodnom trzistu. To dalje znaci da na tom trzistu firma mora biti konkurentna sa svojim proizvodima ili uslugama. U suprotnom, postojanje takve firme nema smisla (sledi stecaj, pa namirenje poverilaca...).
    Ne moze privatnik upravljati mlekarom, a da ona bude u vlasnistvu npr. Grada Novog Sada (to je odlika feudalizma). Privatna svojina je neprikosnovena i zasticena je zakonom (moze biti oduzeta samo na osnovu sudske presude). Imamo slican primer odnedavno, US Steel Serbia. Celicana je poslovala sve dok je imala profit. Zbog visokih troskova obrade sirovog celika i smanjene traznje, kompanija je pocela beleziti gubitke i prodata je. S druge strane celicana US Steel u Kosicama je nastavila da radi jer je profitabilnija (imaju drugi tip proizvoda koji bolje prolazi na trzistu). To su efekti kapitalizma.
    Moze se postaviti pitanje da li u kapitalizmu postoji socijalna pravda? Ne!
    Sto se tice "nasih" proizvoda koje toboze koristis, mislim da i tu sam sebi uskaces u stomak. Ako koristis usluge kablovske televizije, pitacu te ko je vlasnik te kompanije? Pijes lav pivo, a vlasnik te pivare je Carlsberg. Pijes Minaqu, ok, ali je i Minaqua akcionarsko drustvo, pa ce mozda jednog dana neki mne postati vecinski akcionar. Sta ces tada reci? Mozda si do skora pio Jazak, ali sad kad je ruski verovatno ti je gorak ukus pa si promenio? Isto tako sigurno koristis elektricnu energiju koja je prizvedena u NS :)
    Dakle, "nase" u danasnjem svetu ne postoji. Postoji krupni kapital koji postaje jos krupniji.
    A pitanja vezena za privatizaciju Mlekare postavi Canku i Pajticu.
  • Bačvanin

    16.07.2012 22:22
    @ Evo ovako
    Čoveče ne padaj na njegove fore. Ovde su ga svi provalili i puštamo ga da lupeta da imamo čemu da se smejemo. Pa vidiš da je lik ko iz crtaća. Čovek je poreklom iz bosne pa ima ogromne komplekse.Staro i autohtono stanovništvo zna kako se živi ovde. Pusti ga nek lupeta i nemoj se nervirati.
  • 16.07.2012 21:46
    sale ubudjani kanalizaciski misu
    koliko tu ima mentalnih bolesnika koji nemrdajuci se iz ove ravne zatrovane pripizdine (blata, prasine i smoga) svoj hendikep kompenzuju izmisljajuci podele u kojima su oni kao domaci i kao privilegovani...jadnici, bolesnici, pacenici ma zapravo bezvredne nistarije koje na polju licnog vazenja i postignuca imaju nule ( popodne spavanje i cekanje da tata i mama umru da naslede i prodaju neku imovinu)pa u svojoj nistavnosti im je lakse da mrze druge (bolje) nego da menjaju sebe...Finska, Urugvaj, Japan - spelovano FUJ ljudski izrode koji bi delio na osnovu svojih mentalnih patologija...smetate zivotu.
  • Sid

    16.07.2012 21:30
    @SaleNovosadjanin
    Sale prijatelju, to je rasizam a rasizam je zakonom zabranjen!
  • Ђуро

    16.07.2012 21:12
    @Sale novosadjanin - @evo ovako
    Немаш ти Сале појма. Поред тако доброг "Јелен" пива ти пијеш "Лав".
    Када би мало размислио онда би чак могао и тај његушки пршут спојити са тим твојим "Лав"-ом, али да то буде од свиња из твоје Војводине, или нашег Баната.
    Бањалучки ћевап у тој твојој Војводини не мирише као у Бањалуци, а ни у Бањалуци не мирише тако добро као кад би се правио од меса из наших крајева.
    ТВ Панонија ти и није нека ТВ станица, али то је већ твој избор. Ми у нашим крајевима гледамо ТВ Нови Сад 1 и 2.
    Радио 021 те вади, а кад би те мало мање објављивали вероватно би имали још више редовних слушалаца.
    Верујем да ће ово захлађење деловати и да ће се твоја усијана глава мало охладити тако да ће бити угодније пратити и Радио 021 који ти слушаш.
  • ja

    16.07.2012 21:01
    pridosla
    PRVO slusam 021 radio,
    DRUGO gledam obavezno novosadsku jer me interesuje
    sta se desavau okruzenju u kojem zivim I JA I MOJA PORODICA
    TRECE gledam RTV1,RTV2 jer me interesuje sta se desava u pokrajini
    CETVRTOgledam rts1 i rts2 moze da se nadje interesantna tema o nauci, knjizevnosti,istoriji itd.
    recimo DANAS sam gledala tv panonija kako se vrse zito eto toliko od pridoslih.
  • Salika

    16.07.2012 20:59
    Ej brate, a koliko para..?
    Stigla sam do invalidske čekajući vaše zaposlenje.
    Koga vi to bre zajeba....? Izbori su odavno prošli a i aprilske šale!
  • Man Not Machine

    16.07.2012 20:50
    @Sale
    Brukas normalne Vojvodjane.
  • EvoOvako

    16.07.2012 20:40
    @SaleNovosadjanin
    Viršle ne jedem - izbegavam takvu hranu. Sve i da ih jedem, ne kapiram kakve to veze ima sa temom? A koji ćevap kupuješ - Adački ili Odžački? A pršut? Pretpostavljam "novosadski", samo ne znam odakle svinje u NS-u, ali OK. Do kojeg kolena proveravati poreklo komšija - da li su OK samo oni koji su ovde preko 300 godina ili su OK i oni koji su došli posle Prvog sv. rata? Da li se kolonisti posle Drugog rata OK? Zašto piješ Lav kada je on od Carlsberga - Danci su ovde domaći više od vlasnika recimo vršačje pivare? Knjaz ne pijem, jer je skup. A zašto Minakvu piješ? U njoj su našli toksične materije - onomad kada su je kontrolisali. U njoj i u onoj Frutela koli iz Kule. NApominjem da je bilo davno, ali eto desilo se. Ukoliko konzumiraš samo robu iz Voše - zašto ne konzumiraš i robu iz BG-a, pa CEO Novi Beograd je u Vojvodini!!!
  • Milos Radic

    16.07.2012 20:20
    Verujem da je ovim ljudima tesko, ali treba sacekati da vide sta ce im Imlek ponuditi, a onda da protestvuju.
  • .

    16.07.2012 20:18
    @Sale Novosadjanin
    Tako su i fašisti pričali. Nikad ništa od jevreja. Razmisli malo...
  • Pravda

    16.07.2012 20:10
    Pa sta vise hocete
    Koliko vidim Imlek je ponudio radnicima kao resenje prelazak u drugu fabriku. Pa sta vise treba od toga? Situacija je nazhvalna, ipak kriza uzima danak.
  • sale novosadjanin

    16.07.2012 19:39
    @evo ovako
    mora biti da jedes virsle po 169 dinara....
    nikakva lk ti nije potrebna-dovoljno je da znas svoje okruzenje!
    svi mi ovdasnji se od nekuda znamo-a za novopridosle se ne zanimam !!!!
    sigurno da ne kupujem banjalucki cevap ili njeguski prsut,sigurno da ne gledam tv dugu,pink,palmu,ne slusam radio tzv krajinu...kad imamo nasu tv panoniju ili radio 021,ne pijem tudje pivo kad imamo lav,ne pijem tudje vino kad imamo banatski,ne pijem knjaz milos kad imamo minakvu.... !!!!
    nikad nista kod stranaca iz bgd,mne ili bih-nikad, ni ja ni moja porodica !!!!!!
  • EvoOvako

    16.07.2012 19:21
    @SaleNovosadjanin
    Znači kada idemo u pordavnicu trebamo tražiti ličnu kartu i porodični stablo vlasnika prodavnice! Isto tako i kod servisera vozila - Dobar dan. Molim vas karburator i vaše porodično stablo. Dalje, taj Banaćanin koji uvozi stolariju - jesi siguran da su njegovi na području Vojvodine od pre ameba, jer ako nisu - i taj je kuferaš! Sitno gledaš druže. KApiram i za tvoju porodicu da je ovde od pre ameba! Sitno gledaš. Prijatno veče.
  • Rada

    16.07.2012 19:03
    Bar nesto
    Imlek je bar ponudio radnicima neko resenje za problem. Zanima me koje jos preduzece je to uradilo u poslednjih par godina.
  • sale novosadjanin

    16.07.2012 18:30
    @evo ovako
    EvoOvako - @SaleNovosadjanin
    A koju naftu ili benzin kupuješ? A ugalj? A stolariju drvenu? Kapiram da voziš i automobil iz Vojvodine! Sportsku opremu takođe! Sigurna sam da ti na patikama piše MADE IN VOJVODINA! Lap top ti je takođe iz Vojvodine! Kompletna bela tehnika ti takođe potiše iz Vojvodine. Ne laprdaj! DOSTA je delenja na sve manje i jadnije državice!!!
    mlekara spada u pehrambenu industriju,zar ne ?
    uostalom,vojvodina ima svoju naftu,koju su okupirali rusi uz pomoc bgd,mne i bih partija.
    ugalj ne koristim ali ga ima u kovinu.dunavac,zar ne ?
    auto honda i dzip ciroki-nisu srbijanski,crnogorski a ponajmanje bosanski-kupljeni od vojvodjana !!!
    bela tehnika iz koreje,kine,japana-kupljeni u prodavnici koju drzi vojvodjanin.
    kompjuteri i lap top uvezeni sa tajvana a kupljeni u prodavnici koju drzi vojvodjanin!
    stolarija uvezena iz austrije-kupljena kod nase banacanina.
    nikada nisam kupio bilo sta kod stranaca tipa tempo,matijevic,aleksander,dobroja,jankovic,kuzman,drinic...nikad !!!!
    verujem vojvodjanima a strancima iz bgd,mne,tzv rs ,tzv rsk i bih ne pomazem da budu bogati!
    vrlo jednostavno-kupujem kod nasih i oni kupuju kod mene !!!
    jedni druge odrzavamo u zivotu beZ stranaca !!!
  • Preduzetnik

    16.07.2012 18:26
    grujan
    Pa ne bi imlek zatvarao mlekaru da je pravila novac. To zna svako ko se iole razume u biznis.
  • Chudak

    16.07.2012 18:21
    chudna mi chuda
    ...moraju da putuju na posao. meni je tako svaki dan, pa sta da se radi. bitno je da ima sta da se radi.
  • 16.07.2012 17:56
    enormne kradje iz mlekare
    Ljudi toliko se kralo iz novosadske mlekare da je to strasno...obican sofer je svakog dana krao 1000 litara trajnog mleka i kupio dva stana od tih para pa se uplasio da ce ga poslati u zatvor pa je napustio firmu...Pricao mi je neverovatne stvari ali ovo je samo posledica takvog odnosa prema zajednickoj imovini...Nema niko prava da se zali, jos manje da trazi da bude zbrinjavan.
  • EvoOvako

    16.07.2012 17:38
    @SaleNovosadjanin
    A koju naftu ili benzin kupuješ? A ugalj? A stolariju drvenu? Kapiram da voziš i automobil iz Vojvodine! Sportsku opremu takođe! Sigurna sam da ti na patikama piše MADE IN VOJVODINA! Lap top ti je takođe iz Vojvodine! Kompletna bela tehnika ti takođe potiše iz Vojvodine. Ne laprdaj! DOSTA je delenja na sve manje i jadnije državice!!!
  • EvoOvako

    16.07.2012 17:32
    ...
    Na našu žalost ni prva, ni poslednja zatvorena firma. Može im se. Zašto NIKO nije ni trepnuo kada je zatvorena, recimo, odžačka mlekara ili mnoge druge firme? Živimo tu gde živimo, bili su izbori i malo ljudi je našlo za shodno da glasa za neka nova lica - Dveri. "Oni su fašisti!" - a pa znate šta sugrađani moji i suseljani moji? TAKO nam i treba! Isti su nam na čelu već dugi niz godina i sada se ne trebamo žaliti. Izabrali smo SAMI put po kojem hodimo. NEMA više nazad! Sad samo napred. Trpeti i ići ka prokletoj EU, a dok mi dođemo do nje pitaj Boga dragog šta će se još izdešavati! Uglavnom, nadam se da će država stati iza ljudi, iza napaćenih ljudi i sirotinje. A možda sam naivan zato što se tome nadam... Ne znam.
  • Ogi

    16.07.2012 17:10
    Tako je kako je
    U kapitalizmu, koji je surov sistem, firma se zatvara ukoliko ne pravi profit. Ovde je ocigledno taj slucaj, ali za razliku od mnogih drugih firmi koje su zatvarane u Srbiji radnicima su bar ostavljene opcije za dalje.
  • Truba

    16.07.2012 16:14
    hahahaha
    Da, obavezno idite da se žalite Čanku i Pajtiću. Jedva čekaju da vas prime i da vas saslušaju jer oni veze nemaju sa tim što se ovde dešava. Eno spremili su so i pogaču da vas prime. Ako je neko uništio sve po Vojvodini u zadnjih 15 godina to su njih dvojica i vi će te sad kod njih da se žalite, stvarno smo indijanci.
  • Rade

    16.07.2012 16:01
    Nije lose
    Meni niko nije nudio posao negde drugde kada je zatvarana moja firma tako da je ovo sto Imlek nudi radnicima sasvim fer ponuda. Uz duzno postovanje prema istima.
  • Autohton

    16.07.2012 14:57
    'Dobili ste ponudu koju nemozete odbiti'(The Godfather movie)Revoltiran sam kao i vecina na bahatost Salford kompanije.Slede nova'neprijatna iznenadjenja'!!
  • 16.07.2012 13:02
    Manite se ratovanja braco Srbi, ako do sada niste shvatili da rat nista ne resava i da se u njemu zrtvuju najbolji, molim vas shvatite to sada, jer ce deca odrastati u bedi i jadu aprofita ce biti samo za bogate koji ce tada biti nevidljivi.Sirotinja bi da se ubija, bogatasi ce brojati novce.
  • alisa

    16.07.2012 12:53
    setnja
    Neznam zasto setaju...Pa gospodin PAjtic i Vasin su im obecali da nece zatvarati mlekaru...A gospodin gradonacelnik da ima investicija ihaaa...
  • 16.07.2012 12:49
    realite oni dolaze iz klepe korupirane pajticeve vose a ovo je samo pocetak svaka oznbiljan firma ima da odlazio a stose tuce bojkota pa bice ko za gorvo e takav ec bit bojkot nikakv
  • 13

    16.07.2012 12:45
    Bojkotujmo Imlekove peizvode,a Pajtića,Pavličića mu kuma,Čanka isto bojkotovati opljuvati,bitange i lažovi a o lopovluku,ju,ju,ju................
  • Sid

    16.07.2012 12:37
    Ma idi...

    Kakv rat?

    O cemu pricate to? Pa nasi smo, bili i ostali! Medjutim mislim da to sto su nam prazni novcanici neko koristi za sitno politikanstvo i glozenje naroda sto je sramno za ceo politicki establisment!
    MI, kao narod, recite mi kada i d ali li je bilo organizovanja i protesta povodom rasta cena, nezaposlenosti? Ne, nije jedino se gresni ratari i malinari bune svake godine....

    Pozdrav iz Kraljeva!



  • mleko

    16.07.2012 12:32
    kupujte mleko na pijaci, podržite male proizvođače kojima te kompanije ionako mažnjavaju lovu
  • Hahahaha

    16.07.2012 12:20
    Ludilo
    Pozivi na bojkot Salforda kao pozivi na bojkot slovenacke robe od strane Milosevicevog rezima. Najvecu stetu pretrpecete naravno sami.
  • sale novosadjanin

    16.07.2012 12:17
    sledite moj primer-
    ne kupujte nista od proizvoda koji nisu iz vojvodine i ne kupujte nista kod prodavaca koji nisu vojvodjani !!!
    i lepse i lakse i zdravije !!!!
  • Lala

    16.07.2012 11:21
    Bojkotujem
    Ja već bojkotujem, kupujem mleko i jogurt iz Silbaša i sl...
  • sale novosadjanin

    16.07.2012 11:03
    nedajte
    mlekaru !!!!!!
  • za Anonimus

    16.07.2012 10:45
    Ja ne želim da se tučem jer imam decu
    Pisao sam o tome da se već planira rat u Novom Sadu,a počelo je preko medija ,huškanjem maloumnih građana Vojvodine, prvo su Vas upecali na - Novi Sad je gl.grad Vojvodine, a ja se selim za mesec jer ne želim ra, niti sam za tuču,ne znam kako i na osnovu čega si to zaključio,a definitino si pogrešno ukopčao moju poruku. P.S maloumni su oni ljui koji zbog strasti ne olaze kod psihologa već frustraciju iskazuju putem vređanja,ponižavanja,ogovaranja drugih ljudi
  • karakas

    16.07.2012 09:50
    bice gore
    Ovo je nista sta nas ceka sada kada su ovi novi zaseli na vlast. Bice dobro ako i jedna firma ostane u stanju da posluje.
  • terminator

    16.07.2012 09:38
    naravno, za sve loše je kriv beograd! pa kad ćete shvatiti da to nema veze ni sa čim? to je čista paranoja, manija gonjenja! drugo, radnici će dobiti otpremnine ili nova radna mesta! koliko znam salford ipak ima neku reputaciju, to su ljudi koji znaju posao a ne kao ovi naši miki maus bizmismeni ovde!
  • 16.07.2012 09:34
    @Realista - Vojvođani žele da se odvoje os Srbij
    E baš si šašav! A sa kim bi se ti tukao? Nisi baš puno voleo školu, a? Nije problem u Vojvodini, Vojvođanima, Novosađanima, Beograđanima ili Srbijancima, već u praznoj državnoj kasi i lošoj politici koja se vodi poslednjih 30 godina. Opusti se malo, nemoj da si agresivan.
  • Kira

    16.07.2012 09:26
    eh...
    pa Salford je privatna kompanija, nema tu osecanja, nego samo da li ima zarade ili ne! Zamislite da sve kompanije posluju po principu sta narodu odgovara, pa tek onda bismo propali! Ekonomija je to! Mene cudi da uopste postoji tako ozbiljan investicioni fond u Srbiji s obzirom na to koliko je nemoguce ovde poslovati
  • naravno bojkot

    16.07.2012 08:33
    pa imamo mi i nase
    Investicioni fond "Salford", nakon što je propustio optimalni rok za izlazak sa srpskog tržišta 2008, odnosno 2009. godine, planira da kompanije "Bambi Banat", "Knjaz Miloš", Mlekaru "Subotica" i "Imlek" proda najkasnije do 2012, najavio je u intervjuu za "eKapiju" generalni direktor "Salforda" za Srbiju Slobodan Petrović.
  • 16.07.2012 08:33
    posledica
    Ovo je samo posledica dosadašnjeg vođenja države, uništavanja domaće privrede i monopola koji njome vladaju.
  • Пера

    16.07.2012 08:26
    Ди је наша имовина
    након 12 година власти дос-а,отпора.....
  • Realista

    16.07.2012 08:01
    Vojvođani žele da se odvoje os Srbije
    Fabrike u Vojvodini se zatvaraju jer Vojvođani insistiraju da se ocepe od Srbije, zbog mogućeg rata, Holandsko brodogradilište je otišlo iz lepe Vojvodine, Mlekara i još dosta firmi za koje Vi ni ne znate,a Vi i dalje tražite da se ocepi Vojvodina, prvo rat u Novom Sadu, pa UN pa tako 10 godina kao na Kosovu i eto stavljajte na Tvrđavu čiji je grad ... hoćete rat eto Vam sada mogući scenario,a Vi pazite na forumu šta insistirate,ko otima od Novog Sada, pazite u šta se petljate kada tako govorite. Neki stranci to jedva čekaju i upoznati su već o tome da ste raspoloženi za sukobe čitaju forume i Vi plazite jezik do ztemlje kako hoćete da se ocepite. Vojvođanin.
  • Vaskez NS

    16.07.2012 07:58
    Podrška proleterima !
  • Đunta

    16.07.2012 07:57
    Uh...
    Teško je biti pametan posle bitke i moje pitanje se mnogima neće dopasti, ali red je da ga postavim: Gde ste bili prošlog 1. maja, a prethodnih? Zašto niste podržali aktivizam radničkih pokreta, raznih organizacija, sindikata... Ne sećam se da je 1. maj ikada obeležen u skladu sa njegovom suštinom: borbom za prava radnika. Svi više vole da roštiljaju u Kameničkom parku, umesto da se uključe u neki oblik podrške. Da smo poslodavcima na vreme dali do znanja da mi ne postojimo zbog njih, ne bi u toj meri bilo ni mobinga ni otpuštanja, a verujem da bi zaposleni imali mnogo jaču poziciju i prilikom privatizacije preduzeća. Znam slučajeve kada su se radnici organizovali i kupili svoju firmu i te firme sada rade... Mislite o tome idućeg 1. maja.
  • eh

    16.07.2012 07:54
    ...
    ma na žalost nema vajde od protesta.ni prvi,ni poslednji...ali zato pajtiću i ekipi je super u vojvodini.
  • mik

    16.07.2012 07:29
    nema dalje
    jesmo mi to sad beogradska kolonija ???
  • 16.07.2012 07:29
    http://www.salfordcapital.com/invest_balkans.htm
  • ovca

    16.07.2012 07:24
    Podrška !
  • Rista

    16.07.2012 07:18
    Kod Pajtića i Čanka (znate onog što puši tompuse)
    Njima se žalite oni su ovo dozvolili i maznuli 15-20% posto od prodaje Salfordu.Sada proverite kad se to sruši (pored nove Autobuske) šta će tu da se zida i koće da zida ,e moji derani ,nemate vi pojma šta se radi ispod žita,a vi mislite poslovna politika .Sa jedne strane Autobuska stanica,a sa druge novi trgovački kompleks, iza nekadašnji Novkabel(sada se prodaje i on sve u svemu novi biznis centri. A u vlasti za Urbanizam Aca ,,stručnjak" DJ Sadam Jovanović, u Skupštini drugarica devojčica Jerkov samo da se usvoji novi Generani urbanistički plan pa begaju.E to ti je Gradsko rukovodstvo,pa glasajte ih i dalje, a oni neće sa SPS samo prvo da dođemo na vlast, pa posle nećemo ,bagra.
  • Miki, Novi Sad

    16.07.2012 07:16
    ovo
    ce biti idealna reklama za Sabacku mlekaru, ona nije Salford.
    Btw, ajde nasi autonomasi, lepo demokratski zamolite Salford, a s obzirom da im se NS ne isplati da Vam ustupe mlekaru za din.
  • Nada NS

    16.07.2012 06:57
    BOJKOT
    Molim vas ko zna koje su sve firme u sklopu kompanije "Salford" u Srbiji?
    Novosadjani su prvi koji bi trebalo da podrže bojkot njihovih proizvoda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna